όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 

Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

 

Εισαγωγή

Η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση ιδιαίτερη για τη ζωή της γυναίκας και πολλές φορές αυξημένων απαιτήσεων που μπορεί να μη συμφωνούν με το καθημερινό σας πρόγραμμα ή τις συνήθειες σας. Το παρακάτω άρθρο αναφέρει επιγραμματικά τις απαραίτητες αλλαγές που προτείνεται να επιδιώξετε στη διάρκεια των τελευταίων μηνών εγκυμοσύνης.

Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η άσκηση

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η άσκηση δεν πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Η άσκηση παρουσιάζει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα για τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους, καλής ψυχολογίας, επαρκούς τροφοδοσίας θρεπτικών συστατικών προς το μωρό σας και καλύτερου ύπνου για εσάς. Η εγκυμοσύνη σας θα κυλήσει ομαλότερα εάν το ασκησιολόγιο σας προσαρμοστεί με την πάροδο των μηνών στις αντοχές σας και τις ικανότητες του σώματος σας. Το περπάτημα, το κολύμπι, η γιόγκα για εγκύους και η συνέχιση των σπορ που προ εγκυμοσύνης είχατε ξεκινήσει είναι θεμιτό να γίνονται και στη διάρκεια των 9 μηνών. Είναι όμως για εσάς σημαντικό να αποφεύγετε τα extreme sports, όπως η ορειβασία, η εκγύμναση σε υψηλές θερμοκρασίες, το ποδήλατο στο δρόμο, η ιππασία, τα αθλήματα πάλης κ.λ.π. Ενημερωθείτε για την άσκηση στην εγκυμοσύνη εδώ. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης να αποφύγετε την άσκηση όταν αυτή εξελίσσεται ομαλά και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα ταξίδια

Τα ταξίδια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι ανάγκη να περιορίζονται εφόσον τηρείτε απλούς κανόνες. Μέχρι και την 35η εβδομάδα μπορείτε να ταξιδεύετε ελεύθερα με οποιοδήποτε μέσο φροντίζοντας την άνεση σας είτε στο αυτοκίνητο είτε στο αεροπλάνο. Οι συχνές στάσεις, η άνετη ένδυση και υπόδηση, η φροντίδα της καλής σας ενυδάτωσης θα σας κάνουν να αισθάνεστε ευχάριστα και να συνεχίσετε απολαμβάνοντας τις διαδρομές σας. Διαβάστε εδώ για τα ταξίδια στην εγκυμοσύνη.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εργασία

Η εγκυμοσύνη θεωρείτε από τις περισσότερες γυναίκες μια κατάσταση που δεν απαγορεύει ή περιορίζει την δυνατότητά σας να εργάζεστε. Εκτός από μικρές εξαιρέσεις όπως τα επαγγέλματα που ενέχουν τον κίνδυνο μεταφοράς ακτίνων ή ραδιενέργειας (ακτινολόγοι , εργαζόμενοι σε ιατρικά εργαστήρια κ.λ.π.)  ή σε χημικές εισπνεόμενες ουσίες (π.χ εργοστάσια παραγωγής χημικών ενώσεων ) ή η διενέργεια κοπιώδους αγροτικής εργασίας, δεν είναι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απαραίτητο να διακόψετε τη δραστηριότητα σας.

Η αποχή από την εργασία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνιστάται στις περιπτώσεις απειλούμενης κύησης ή τις περιπτώσεις απειλούμενου τοκετού. Ο γιατρός σας θα σας έχει ενημερώσει και χορηγήσει κατάλληλο παραπεμπτικό για την εξασφάλιση αναρρωτικής άδειας άπω την εργασία σας , όταν παρουσιαστεί αυτή η ανάγκη.

Με την άδεια μητρότητας που μπορεί να χορηγηθεί στο τελευταίο τρίμηνο, θα μπορέσετε να βρείτε τον κατάλληλο χρόνο για να προετοιμαστείτε για τον τοκετό και τον ερχομό του μωρού σας, να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας.

Ίσως ωστόσο να χρειαστεί να περιορίσετε τη δραστηριότητα σας και τον αριθμό των ευθυνών ή δραστηριοτήτων που επωμίζεστε απλά και μόνο επειδή οι αντοχές σας μπορεί να εξαντλούνται γρηγορότερα όσο η εγκυμοσύνη προχωρά και οι προτεραιότητες σας να αλλάζουν.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι οικιακές εργασίες

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ανάληψη οικιακών εργασιών δεν παύει να είναι μια καθημερινή ανάγκη. Κάθε έγκυος πρέπει να γνωρίζει πως εφόσον η ίδια αισθάνεται καλά καμιά οικιακή εργασία που εμπεριέχει σκύψιμο, βάρος , χρήση απορρυπαντικών κ.λ.π. δεν μπορεί να επιφέρει βλάβη στο μωρό ή να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Ίσως θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση σκάλας για την καθαριότητα αντικειμένων που βρίσκονται ψηλά όταν δεν υπάρχει κάποιος κοντά σας.

Κατά τα άλλα το βαθύ κάθισμα για να πιάνετε αντικείμενα, το ανασήκωμα βάρους από τα ψώνια σας, ή το καθάρισμα του σπιτιού σας δε φαίνεται να επιβαρύνουν την εγκυμοσύνη σας. Κινηθείτε ελεύθερα! Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική κατάσταση και όχι ασθένεια.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το φαγητό σας

Αν και υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε στην εγκυμοσύνη όπως, το ώμο κρέας, ή μη καλά πλυμμένες σαλάτες και το είδος των ψαριών που καταναλώνουμε ( στην Ελλάδα τα περισσότερα στην αγορά ψάρια είναι ασφαλή) , γενικά η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί μια ανάγκη μεγαλύτερης θερμιδικής πρόσληψης καθημερινά. Με την πάροδο των μηνών ο μεταβολισμός σας αλλάζει και εξαιτίας της αντοχής στην ινσουλίνη η συσσώρευση περιττών κιλών είναι ευκολότερη. Δημιουργήστε ένα εβδομαδιαίο υγιεινό διαιτολόγιο που θα αποδώσει μεγάλες ποσότητες τροφών της μεσογειακής δίαιτας και λιγότερα κορεσμένα λίπη και περιττούς υδατάνθρακες. Αν πιστεύετε πως δεν τα καταφέρνετε μόνες σας ζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένου διαιτολόγου στην εγκυμοσύνη.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η οδήγηση

Η οδήγηση είναι μια καθημερινή συνήθεια την οποία κάθε έγκυος είναι σε θέση να πραγματοποιεί. Ανεξάρτητα από την εβδομάδα που βρίσκεστε, η εγκυμοσύνη σας δεν απειλείται από την ασφαλή σας οδήγηση. Φορέστε τη ζώνη σας προσαρμοσμένη στην κοιλιά σας, βάλτε άνετα παπούτσια και κάντε συχνά διαλείμματα από το ταξίδι σας.

Οι σακούλες του δρόμου, τα τραντάγματα , οι δυνατοί ήχοι της κυκλοφορίας ή η χρήση της ζώνης σας δεν επηρεάζουν την εγκυμοσύνη σας και δε δημιουργούν κινδύνους πρόωρου τοκετού ή αποβολής. Εφόσον η εγκυμοσύνη σας δεν παρουσιάζει συμπτώματα τότε είναι φυσιολογικό να συνεχίσετε να οδηγείτε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης σας.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η χρήση φαρμάκων

Γενικά η εγκυμοσύνη δεν παύει να εμφανίζει  ανάγκες λήψης φαρμάκων. Η εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης , γαστρεντερίτιδας ή αλλεργίας δεν αποκλείονται στην εγκυμοσύνη. Όμως κάποια από τα συνήθη φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων δεν ενδείκνυνται σε όλες τις εβδομάδες εγκυμοσύνης. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό και τη μαία σας πριν την λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πραγματικοί κίνδυνοι

Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος στη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης είναι το στρες που μπορεί να προκαλείται από φόβο και άγχος εντελώς περιττά για την κατάσταση σας. Οι μύθοι σχετικά με την εγκυμοσύνη σας που διαδίδονται χωρίς κάποια απόδειξη μεταξύ ιατρικών κύκλων ή γυναικών με οποιαδήποτε από τις ανωτέρω ενέργειες μπορεί να σας φέρουν σε μεγαλύτερη κατάσταση άγχους την οποία ΔΕΝ χρειάζεστε. Προστατεύστε τον εαυτό σας από αυτό και ενημερωθείτε σωστά από τους ειδικούς . Το all4baby είναι κοντά σας σε κάθε βήμα.

Posted in: Δραστηριότητες που πρέπει να μειώσετε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Βρείτε μαία

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.