όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Πόσο γάλα παίρνει το μωρό σας σε κάθε γεύμα;

 

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

 

Καθώς το μωρό σας λαμβάνει όλα τα αντίστοιχα δικά σας γεύματα μέσω του στήθους σας. Για παράδειγμα τα κύρια γεύματα της δικής σας ημέρας όπως και του μωρού σας δεν περιέχουν τις ίδιες ποσότητες τροφής όπως τα ενδιάμεσα γεύματά σας. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το μωρό σας το οποίο στην πάροδο των ημερών θηλασμού, όπου το ίδιο προγραμματίζει το Η ποσότητα του γάλακτος που απομυζά το μωρό σας σε κάθε γεύμα ποικίλει σε κάθε γεύμα στήθος σας να παράγεται επαρκή ποσότητα γάλακτος σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα, συνήθειες , απαιτήσεις και ανάγκες που αντιστοιχούν στην ηλικία και το βάρος του.

Η άντληση με το θήλαστρο ή το χέρι μιας συγκεκριμένης ποσότητας γάλακτος σε κάποια σας προσπάθεια δεν είναι ενδεικτικό της ποσότητας του γάλακτος που παράγεται σε κάθε γεύμα ή συνολικά για το μωρός σας. Ενώ δεν αποτελεί κάποια χρήσιμη για εσάς πληροφορία, η ακριβής γνώση των ml γάλακτος που παράγει το στήθος σας ή καταναλώνει το μωρό σας σε κάθε γεύμα καθώς δεν αποτελεί ένδειξη ικανοποιητικής ή όχι διατροφικής πρόσληψης και δεν σχετίζεται απόλυτα με την ανάπτυξη του μωρού σας. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό μεταβολισμό και ανάγκες ανάπτυξης και ο κανόνας αυτός ισχύει από την νεογνική μας ηλικία.

Επίσης παρά τον γενικό κανόνα για την παρασκευή των ξένων γαλάτων στα μωρά που συνήθως απαιτείτε περίπου 30 γρ γάλα για κάθε κιλό βάρους τα μωρά που θηλάζουν καταναλώνουν εμφανώς λιγότερη ποσότητα αλλά και θερμίδες ημερησίως καθώς ο μεταβολισμός τους διαφέρει σημαντικά.

Για τον έλεγχο της ανάπτυξης του μωρού σας σημαντικά στοιχεία αποτελούν η ενδεδειγμένη πρόσληψη βάρους, ύψους και περιμέτρου κεφαλής σε βάθος εβδομάδων αλλά και οι πάνες που παράγει καθημερινά όπως και η γενικότερη δραστηριότητα ή κατάσταση του ίδιου. Μην στηρίζεται λοιπόν τις ελπίδες σας για την απόκτηση αντίληψης σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού σας στην ποσότητα του γάλακτος που μπορεί να προσλαμβάνει το μωρό σας σε κάθε γεύμα. Ζητείστε επαγγελματική βοήθεια και ενημέρωση μέσω του all4baby με ένα τηλεφώνημα ή ένα κλικ για να μπορέσετε να λύσετε τις απορίες σας.

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.