όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Saturday 17 March 2018

Συνδέεται η έλλειψη βιταμίνης D με τον πρόωρο τοκετό;

 

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι γυναίκες που έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σε πρώιμα στάδια της εγκυμοσύνης έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα.

Παρά τη σχέση μεταξύ επιπέδων βιταμίνης D και πρόωρης γέννησης που προέκυψε από την έρευνα, η επικεφαλής  Lisa Bodnar,αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας, μαιευτικής και γυναικολογίας στο πανεπιστήμιου του Pittsburgh, υποστηρίζει ότι η έρευνα δεν ήταν σχεδιασμένη για να αποδείξει ότι πράγματι η έλλειψη βιταμίνης D προκαλεί πρόωρο τοκετό. Δεν υπάρχει ακόμα απόδειξη αιτίας και αποτελέσματος.

Η βιταμίνη D παράγεται φυσιολογικά από το σώμα μετά από έκθεση στον ήλιο και λίγα τρόφιμα την περιέχουν. Χρησιμεύει για υγιή κόκαλα και βοηθάει μύες και νεύρα να δουλεύουν σωστά.

Σύμφωνα με τη Bodnar η βιταμίνη D θα μπορούσε να βοηθήσει ενάντια στις πρόωρες  γεννήσεις , βοηθώντας στη μείωση βακτηριακής λοίμωξης του πλακούντα που μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης D αλλά την προγεννητική βιταμίνη(που περιλαμβάνει κ βιταμίνη D) που συνίσταται από το γιατρό τους.

Πηγή: Bodnar L.,Platt R., Simhan H., (2015) “Early Pregnancy Vitamin D Deficiency and Risk of Preterm Birth Subtypes” Obstetrics & Gynecology Volume 125, Issue 2, pp439-447

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.