όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Οδηγίες για την αύξηση γάλακτος

 

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

 

Εισαγωγή

Κάποιες φορές μπορεί να προκύψει λόγω κακών χειρισμών στην έναρξη ή την πορεία του θηλασμού να μειωθεί το γάλα σας ή ακόμη και να χρειαστεί να το αυξήσετε εφόσον πλέον είστε διατεθειμένη να θηλάσετε αποκλειστικά. Οι παρακάτω οδηγίες αποτελούν κοινούς τρόπους και όχι εξατομικευμένη στρατηγική αύξησης του γάλακτος που μπορεί να λειτουργήσουν και για εσάς.

 

Για να επιτύχετε αύξηση της παραγωγής του γάλακτος προτείνεται

  • Να θηλάζετε από 8 έως 16 φορές την ημέρα. Ο απευθείας θηλασμός είναι πάντα η καλύτερη μέθοδος πρόκλησης ερεθισμού του στήθους σας και κατ’ επέκταση αύξησης της παραγωγής
  •  Αδειάστε τελείως το στήθος σας μέχρι να μην βγάζει άλλο και ενώ το αισθάνεστε εντελώς άδειο. Το μωρό ή και επιπρόσθετα ή μονομερώς ένα ηλεκτρικό θήλαστρο μπορούν να σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο το στήθος αδειάζει τόσο περισσότερο γάλα παράγεται σύμφωνα με τον φυσικό μηχανισμό ζήτησης – προσφοράς.
  • Μην αφήνετε το στήθος σας γεμάτο με γάλα πάνω από 5 ώρες την ημέρα. Όσο πιο γεμάτο με γάλα και στάσιμο παραμένει αυτό στο μαστό τόσο λιγότερο γάλα παράγεται και έτσι δεν βοηθάτε πολύ στην αύξηση της παραγωγής αλλά το αντίθετο.
  • Αλλάξτε μέθοδο άντλησης γάλακτος. Αν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά η ενίσχυση του χρόνου ή του αριθμού των θηλασμών είναι η ιδανικότερη μέθοδος. Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε προσπαθήστε να κάνετε αντλήσεις με ένα ηλεκτρικό θήλαστρο (προτιμήστε διπλής άντλησης για εξοικονόμηση χρόνου).
  • Αλλάξτε εφόσον χρειάζεται το μέγεθος της χοάνης του θηλάστρου , όταν αυτή δεν καλύπτει ολόκληρη την έκταση αυτής ή παρατηρείτε πως υπάρχουν γαλακτοφόροι πόροι που εκκρίνουν γάλα και στην περιφέρεια της θηλής σας.
  • Κάντε συστηματικά απαλό μασάζ στο στήθος σας. Το μασάζ αποτελεί εκπληκτική μέθοδο ενίσχυσης της παραγωγής και ροής του γάλακτος και αποφυγής της στάσης του γάλακτος.
  • Σταματήστε άμεσα την χρήση αντισυλληπτικών ή φαρμάκων που αναστέλλουν την παραγωγή του γάλακτος (κάποιες φορές αυτά είναι πολύ κοινά στην χρήση τους)
  • Κάνετε έναν ορμονολογικό έλεγχο σύμφωνα με την υπόδειξη του γιατρού ή του συμβούλου θηλασμού σας.
  • Κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Μια επόμενη κύηση άμεσα μπορεί να επηρεάσει την ροή του γάλακτος.
  • Χρησιμοποιήστε φάρμακα που ενισχύουν την παραγωγή γάλακτος ως την τελευταία λύση στο πρόβλημα σύμφωνα με τις οδηγίες του συμβούλου θηλασμού σας.

Κανένα φάρμακο , τσάι , μπύρα ή άλλο ρόφημα ή βότανο δεν μπορούν μαγικά να αυξήσουν την παραγωγή του γάλακτός σας. Τις περισσότερες φορές μια γυναίκα θα χρειαστεί εξατομικευμένη συμβουλευτική που θα συμβαδίζει με το πρόγραμμα και τις ανάγκες τις δικής της κατάστασης. Ζητήστε συμβουλευτική καθοδήγηση από ειδικευμένο σύμβουλο θηλασμού για να βρείτε και εσείς την λύση. Στο all4baby μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Μαθήματα Θηλασμού

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.