όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

H άσκηση της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης στα παιδιά.

Είναι κοινώς αποδεκτό από γιατρούς και ερευνητές ότι τα μωρά που γεννήθηκαν με χαμηλό βάρος έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση στη μετέπειτα ζωή τους. Η νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Σύμφωνα με την έρευνα η άσκηση της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες υπέρτασης του παιδιού ακόμα και αν είχε χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση του. Ο επικεφαλής  James Pivarnik  είπε ότι μετά από εξέταση πλήθους μωρών με κανονικό βάρος κατά τη γέννηση-κάποια από αυτά στα χαμηλότερα όρια- ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε σχέση μεταξύ χαμηλού βάρους γέννησης και υψηλής αρτηριακής πίεσης στις περιπτώσεις που η μέλλουσα μητέρα ήταν σωματικά δραστήρια. Η έρευνα έδειξε συγκεκριμένα ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες γυμνάζονταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -στα συνιστώμενα πάντα επίπεδα- είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης σε ηλικία 8 με 10 ετών.

Το φαινόμενο συνδέεται με αυτό που ονομάζεται υπόθεση “εμβρυϊκής προέλευσης”, δηλαδή αν κάτι  συμβεί στη μητέρα και στο έμβρυο σε κρίσιμα στάδια της ανάπτυξης του, τότε μπορούν να συμβούν μόνιμες αλλαγές που θα επηρεάσουν τη μετέπειτα υγεία του μωρού. Έτσι λοιπόν οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει άμεση επίδραση στο μωρό και τη μετέπειτα υγεία του.

Μαθήματα yoga στην εγκυμοσύνη

Πηγή:

(2015)( Last updated on january 6th)Exercising during pregnancy lowers high BP risk for kids in later life” Business Standard available at: http://www.business-standard.com/article/news-ani/exercising-during-pregnancy-lowers-high-bp-risk-for-kids-in-later-life-115010600182_1.html

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.