όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 23 March 2018

Απώλεια κιλών στον θηλασμό

 

Χρείαζεστε βοήθεια στο θηλασμό;

 

Εισαγωγή

Η απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη απασχολεί αρκετά την σύγχρονη γυναίκα που υπολογίζει αρκετά την εμφάνιση της και επενδύει στην υγεία. Τα παραπανίσια κιλά μιας εγκυμοσύνης είναι ανάγκη να χαθούν και να επιστρέψετε στο φυσιολογικό σας βάρος πάντα με ασφάλεια και μεθοδικότητα. Ενημερωθείτε για την επιρροή του θηλασμού πάνω στην απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης και εκμεταλλευτείτε αυτό το μοναδικό προνόμιο της ευχάριστης αυτής σας δραστηριότητας.

απώλεια βάρους στον θηλασμό

Πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε στο θηλασμό;

Η απώλεια βάρους στο θηλασμό εξαρτάται από την συχνότητα και διάρκεια του θηλασμού, το επίπεδο δραστηριότητας και τον ατομικό μεταβολισμό της κάθε μητέρας.

Σε γενικές γραμμές για τους πρώτους έξι μήνες οι περισσότερες γυναίκες θα χάνουν 800 γραμμάρια το μήνα χωρίς να στερούνται θερμίδες. Ενώ για τους μετέπειτα 6 μήνες το βάρος φαίνεται να σταθεροποιείται εκτός και εάν κάνετε εκπτώσεις στην πρόσληψη θερμίδων ή αυξήσετε την δραστηριότητά σας.

Μιλώντας απλά, σε μια εγκυμοσύνη που το βάρος που πήρατε ήταν περίπου 11-12 κιλά , τα 3-4 κιλά χρησιμοποιούνται τους επόμενους μήνες για την παραγωγή γάλακτος. Εάν όλα πηγαίνουν καλά στην διάρκεια των πρώτων 6 μηνών θα έχετε επανέλθει στα κιλά πριν την εγκυμοσύνη σας.

Posted in: απώλεια βάρους στον θηλασμό

Πως μπορεί ο θηλασμός να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Ο θηλασμός εκτός των επιπλέον θερμίδων που απαιτεί για την παραγωγή γάλακτος όπως αναφέρθηκε δείχνει να είναι πιο αποτελεσματικός στην προσπάθεια επαναφοράς του βάρους σας στα επίπεδα πριν την εγκυμοσύνη.

Έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που θηλάζουν χάνουν περισσότερο βάρος μέσα στους πρώτους 12 μήνες μετά την γέννηση με έμφαση στην απώλεια να παρατηρείτε μέσα στο πρώτο 6μηνο. Όσο μεγαλύτερος ο χρόνος θηλασμού τόσο περισσότερο βάρος χάνετε.

Οι γυναίκες που θηλάζουν ξεκινούν να χάνουν λιπώδη ιστό από την 15η ημέρα μετά την γέννηση του μωρού τους. Ακόμα και με μία μέτρια δίαιτα οι γυναίκες που θηλάζουν μπορούν να χάνουν από 1,8 με 2,6 κιλά το μήνα.

Posted in: απώλεια βάρους στον θηλασμό

Τι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά στο θηλασμό;

Εάν επιχειρείτε να χάσετε κιλά στο θηλασμό ίσως η συμβουλή κάποιου ειδικού να σας βοηθήσει να φτάσετε πιο κοντά στο στόχο σας.

Η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά σας αυτή. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος απώλειας βάρους είναι η μείωση των λιπαρών ( δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20- 25% των συνολικών σας θερμίδων) και η συστηματική άσκηση στο θηλασμό.

Σε γενικές γραμμές για ένα υγιεινό διαιτολόγιο στο θηλασμό η κατανομή των θερμίδων και ειδών διατροφής σας συνίσταται να είναι οι εξής …

Υδατάνθρακες

50-55% της ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων

Πρωτεΐνη

12-15% της ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων

71γρ περίπου ανά ημέρα ή σύμφωνα με το βάρος σας 1.3γρ/κιλό βάρους/ημέρα

Λίπη

<30% της ημερήσιας κατανάλωσης  θερμίδων

Posted in: απώλεια βάρους στον θηλασμό

Τι μπορεί να συμβεί εάν το παρακάνετε με την δίαιτα στο θηλασμό;

Τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται γρηγορότερα από την μείωση του αριθμού της ένδειξης στην ζυγαριά σας. Οι περισσότερες μητέρες παρατηρούν τα εξής ακόλουθα

  • Το μωρό δεν τρώει όπως πριν
  • Το μωρό είναι ανήσυχο και σχεδόν αρνείται το στήθος
  • Το μωρό σταματά να παίρνει βάρος
  • Εσείς αισθάνεστε εξάντληση.

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να αναζητήσετε την γνώμη ειδικού και να καθοδηγηθείτε από επαγγελματίες. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα προνόμια της υπηρεσίας βοήθεια στο θηλασμό all4baby.

Posted in: απώλεια βάρους στον θηλασμό

Χρειάζεστε βοήθεια με την διατροφή σας στο θηλασμό;

Η ειδική διατροφολόγος του all4baby είναι κοντά σας με το πρόγραμμα διατροφής-διατροφολογίας του  κέντρου μας για να σας συμβουλεύσει και να λύσετε μαζί όλες τις απορίες σας!

Posted in: απώλεια βάρους στον θηλασμό

Μαθήματα Θηλασμού

Πηγές:

Ηartmann,E.P., and Hale, W.T.,2007, Textbook of Human Lactation, Texas:L.P. Hale Publishing

Wambach, K. and Riordan, J. eds, 2010, Breastfeeding and Human Lactation , London: Jones and Bartlett Publishers, LLC.

 

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.