όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Friday 20 July 2018

Δώστε αγκαλιά,προσοχή,αγάπη στο μωρό σας!

Δείξτε αγάπη και στοργή στο μωρό σας – Θα ανταμειφθείτε!

Νέα έρευνα τονίζει τα οφέλη της αγκαλιάς ενός δοτικού γονέα προς το παιδί του στην ικανότητα προσαρμογής αυτού του παιδιού αργότερα στην ζωή.

Η έρευνα δείχνει πως τα παιδιά που σχημάτισαν ένα ισχυρό δεσμό με τουλάχιστον ένα γονέα ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξου συναισθηματικές διαταραχές ή διαταραχές στην συμπεριφορά κατά την διάρκεια της σχολικής ηλικίας σε σύγκριση με παιδιά που δεν απόλαυσαν κάποιο τέτοιο δεσμό.

Η ανάπτυξη του ειδικού αυτού στενού δεσμού με τον γονέα φαίνεται να παρέχει αυτά τα οφέλη είτε είναι με την μητέρα είτε είναι με τον πατέρα.

Η μελέτη εξέτασε τις σχέσεις που 86  βρέφη 15-μηνών είχαν με έναν γονέα και στη συνέχεια ακολούθησε τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 8 ετών.
Έκπληκτοι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βρέφη που είχαν στενό δεσμό με τους δύο γονείς δεν έχουν επιπλέον ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη στην παιδική ηλικία, σε σύγκριση με εκείνα που είχαν αναπτύξει αυτή τη σχέση μόνο με τον ένα γονέα.

Σύμφωνα με τους μελετητές οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα πρώτα στάδια της ψυχικής και συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού. Στην διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων της ζωής του παιδιού, που είναι και τα σημαντικότερα, η αγκαλιά και η αγάπη των γονέων διαμορφώνουν ένα ασφαλές περιβάλλον δράσης για το μωρό που του αφήνουν περιθώρια να εξερευνήσει το περιβάλλον με αυτοπεποίθηση. Αυτό έχει αντίκτυπο στην μετέπειτα κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Ο δεσμός αυτός είναι μια επένδυση που πρέπει να γίνει από τουλάχιστον ένα γονέα.

<< Ανέπτυξε ένα μοναδικό δεσμό προσφοράς με το μωρό σας μέσω των μαθημάτων βρεφικού μασάζ του all4baby>>

Πηγή

University of Iowa, news release, Oct. 11, 2012

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεύθυνση του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.