όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Tuesday 26 September 2017

Tι να προσέχετε στο θηλασμό τις πρώτες ημερες;_resize

Κανόνες θηλασμού για την επιστροφή στο σπίτι!

[maxbutton id=”1″]

Εισαγωγή

Σκοπός της παραμονής σας στο μαιευτήριο είναι εκτός των άλλων και η απόκτηση δεξιοτήτων σχετικά με τον θηλασμό έτσι ώστε να καταφέρετε με αυτοπεποίθηση να θηλάσετε και να περιποιηθείτε το μωρό σας επαρκώς στο σπίτι. Ένας βασικός οδηγός του καλώς έχειν του θηλασμού για το σπίτι απαρτίζεται από τους παρακάτω κανόνες…

 1. Θηλάζετε το μωρό σας πάνω από 8 φορές την ημέρα. Το στομαχάκι του μωρού σας έχει το μέγεθος της μπουνίτσας του αλλά και το δικό σας γάλα πέπτεται γρηγορότερα. Για τους ανωτέρω λόγους τον πρώτο καιρό το μωρό σας χρειάζεται συχνά και μικρά γεύματα.
 2. Αλλάζετε στήθος μόνο όταν το μωρό σας δείχνει πως έχει τελειώσει με το πρώτο. Συνήθως αυτό θα πάρει τουλάχιστον 15 λεπτά ενεργού θηλασμού. Για να επιλέξετε το στήθος που θηλάσατε σκεφθείτε ποιο αισθάνεστε πιο βαρύ και χρησιμοποιείτε αυτό ή όποιο στήθος θηλάσατε την προηγούμενη φορά και χρησιμοποιείστε αντίστοιχα το αντίθετο. Το μωρό σας δεν πρέπει να διακόπτεται για συχνή εναλλαγή στήθους ενώ δεν είναι απαραίτητο να θηλάζει μόνο από το ένα ή και από τα δύο σε κάθε γεύμα. Δώστε έμφαση στην προτίμηση που το ίδιο σας δείχνει. Οι μαραθώνιοι θηλασμοί συμπεριλαμβάνονται στην φυσιολογική ροή και εξέλιξη του θηλασμού.
 3. Μην έχετε οδηγό σας το ρολόι για το πότε και για πόση ώρα θα ταΐσετε το μωρό σας. Να είστε ανοιχτή και προσεκτική στο να παρατηρήσετε σημάδια πείνας του μωρού σας που προκύπτουν από το δικό του ρολόι και όρεξη για φαγητό. Μην σταματάτε το μωρό σας εάν δεν έχει τελειώσει το θηλασμό από μόνο του. Να είστε δημοκρατική μαζί του με ταυτόχρονη έμφαση στην προσφορά του χρόνου και της προσοχής σας προς αυτό.
 4. Αποφύγετε την χρήση τεχνιτών θηλών, της πιπίλας και των μπουκαλιών ,του ξένου γάλακτος, του χαμομηλιού , του νερού ή του ζαχαρόνερου για τουλάχιστον 2-4 εβδομάδες μέχρι να εγκατασταθεί αρκετά ο θηλασμός. Οι πιπίλες, οι θηλές και τα μπουκάλια αλλοιώνουν την αίσθηση της θηλαστικής κίνησης του μωρού σας και έτσι το ίδιο μπορεί να αρνηθεί αργότερα το στήθος σας ή να μειώσει την ένταση των παραγομένων θηλαστικών κινήσεων ή ακόμη να κουράζεται ιδιαίτερα έτσι ώστε να μην παίρνει αρκετή ποσότητα γάλακτος και έτσι να μην παίρνει και επαρκές βάρος.
 5. Για να αναγνωρίσετε εάν το μωρό σας τρέφεται ικανοποιητικά δώστε έμφαση στα παρακάτω στοιχεία:
  1. Το μωρό σας καταπίνει συχνά κατά την διάρκεια του γεύματος κάτι που ακούτε και εσείς
  2. Το μωρό σας κοιμάται για πάνω από μία ώρα μετά το τέλος των περισσοτέρων γευμάτων της ημέρας
  3. Το μωρό σας κάνει πάνω από 8 γεύματα την ημέρα
  4. Το μωρό σας έχει τις πάνες που αναφέρονται εδώ σύμφωνα με την ηλικία του

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τον θηλασμό ή αντιμετωπίζετε κάποια επιπλοκή το Αll4baby είναι κοντά σας για να σας βοηθήσει σε αυτή σας την προσπάθεια. Επικοινωνήστε μαζί μας.

[maxbutton id=”7″]

Πληροφορίες για τον Αρθρογράφο Γεωργία Λεζέ

Ανεξάρτητη Μαία-Ιδρυτής all4baby Διεύθυνση:Κορινθίας 2,Αμπελόκηποι Τηλ:2107485743, 6978837806

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Trackbacks for this post

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεθυνσή του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.

ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΥΟΣ Η ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Παρακολουθήστε ΔΩΡΕΑΝ την εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα και τον πρώτο χρόνο του μωρού σας με το ημερολόγιο του all4baby!

Τα στοιχεία σας θα παραμείνουν απόρρητα.