όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 18 February 2018

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον σύντροφό σας να διακόψει το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη?

Σε ένα τέλειο κόσμο καμία έγκυος γυναίκα δεν θα έπρεπε να εκτίθεται στον καπνό του τσιγάρου ως παθητικός καπνιστής. Το παθητικό κάπνισμα είναι το ίδιο βλαβερό όσο το ενεργητικό και είναι πολύ δύσκολο επίσης για μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη να προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα ενώ ο σύντροφός της καπνίζει.

Δυστυχώς το να κόψει ο σύντροφός σας το κάπνισμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο από το να το κόψετε εσείς. Θα πρέπει να μάθετε εάν ο ίδιος ενδιαφέρεται πραγματικά για να διακόψει το κάπνισμα. Δεν μπορείτε να τον πιέσετε εσείς εάν ο ίδιος δεν έχει πάρει αυτή την απόφαση. Ορισμένοι κανόνες όμως μπορούν να είναι διαπραγματεύσιμοι. Ζητήστε του να καπνίζει έξω ή τουλάχιστον σε διαφορετικό δωμάτιο από αυτό που βρίσκεστε εσείς. Ίσως η ταλαιπωρία που μπορεί να υποστεί από αυτή την διαδικάσία να τον κάνουν να το ξανασκεφτεί.

Οι φίλοι και οι συγγενείς που σας επισκέπτονται θα πρέπει να σεβαστούν την κατάστασή σας και να μην καπνίζουν μπροστά σας.

Εάν ο σύντροφός σας αποφασίσει τελικά να διακόψει το κάπνισμα θα πρέπει να είστε πολύ υποστηρικτική. Ενθαρρύνετε τον να ορίσει την ημερομηνία έναρξης της προσπάθειάς του. Εάν καπνίζετε ακόμα τότε είναι μια καλή ευκαιρία να προσπαθήσετε μαζί. Αποφασίστε μαζί για το ποια θα είναι η κοινή σας αντίδραση στην έντονη επιθυμία για τσιγάρο και προσπαθείστε να μην χαλαρώσετε καθόλου αυτή την προσπάθεια.

Posted in: κάπνισμα και εγκυμοσύνη

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κηφισίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.