όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Thursday 30 March 2017

week32

32η εβδομάδα εγκυμοσύνης

[maxbutton id=”2″] [maxbutton id=”5″]

Η ηλικία του μωρού σας είναι 30 εβδομάδων

32η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο μωρό σας την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Το μωρό σας την εβδομάδα αυτή έχει κεφαλουριαία διάμετρο CRL περίπου ίση με 28 εκατοστά και ενώ το βάρος του είναι περίπου 1800γραμμάρια.

Η εξωτερική του εικόνα θα συνεχίζει να μεταβάλλεται προς το καλύτερο μέσα στις επόμενες εβδομάδες όμως προς το παρόν η εξωτερική του επιφάνεια είναι ακόμη κόκκινη στο χρώμα και με κάποιες ρυτίδες.

Στα ποδαράκια του μωρού σας εμφανίζονται νυχάκια στα άκρα των δαχτύλων ενώ εάν  έχετε αγοράκι οι όρχεις ξεκινούν την κάθοδό τους προς το όσχεο από την εβδομάδα αυτή.  Παράλληλα η συνολική του ανάπτυξη συνεχίζεται και ολοκληρώνεται τόσο η σωματική του διάπλαση όσο και η νευρολογική του ωρίμανση.

Posted in: 32η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι συμβαίνει στο σώμα σας την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης;

Η μήτρα σας την εβδομάδα αυτή είναι 32 εκατοστά πάνω από την ηβική σύμφυση και απέχει περίπου 12 εκατοστά από τον ομφαλό σας.

Την εβδομάδα αυτή ίσως κάποια παλιά συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως οι καούρες και οι ρηχές αναπνοές να επανέλθουν και πάλι στην καθημερινότητά σας. Η περαιτέρω άνοδος του πυθμένα της μήτρας μέσα στο επιγάστριο προκαλεί μείωση της ικανότητας έκπτηξης του θώρακα και το στομάχι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες που ευνοούν τα άνωθεν συμπτώματα. Μην ανηνυσηχείτε για αυτά, μπορείτε να μάθετε να τα αντιμετωπίζετε εύκολα κάνοντας κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης και βελτιώνοντας την διατροφή σας.

Την εβδομάδα αυτή ίσως οι Braxton Hicks συσπάσεις σας να γίνουν ακόμα εντονότερες και πιο συχνές καθώς το σώμα προετοιμάζεται για τον τοκετό. Μην ανησυχείτε, ενημερωθείτε για τον χαρακτήρα των συσπάσεων αυτών και πότε μπορεί να σας ανησυχήσουν μέσα από τις σελίδες του all4baby.gr και τα μαθήματα προετοιμασίας για νέους γονείς του all4baby.

Posted in: 32η εβδομαδα εγκυμοσυνης

Τι μπορείτε ή πρέπει να κάνετε την εβδομάδα αυτή;

Στην ηλικία εγκυμοσύνης που βρίσκεστε είναι καλό εάν δεν το έχετε ήδη κάνει να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας για τον φυσιολογικό τοκετό. Ενδιαφερθείτε πρώτα για την έναρξη και τα συμπτώματα αυτού και διδαχθείτε τρόπους να μπορέσετε να δημιουργήσετε  καλύτερες προϋποθέσεις στο σώμα σας για έναν πιο εύκολο και γρηγορότερο τοκετό.

Μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης σας δίνεται μέσα από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού του all4baby.gr, στην διάρκεια των οποίων οι επίτοκες διδάσκονται τρόπους αναγνώρισης των πρόδρομων αλλά και των κανονικών συμπτωμάτων τοκετού αλλά και τρόπους διευκόλυνσης της διαδικασίας αυτής μέσα από την εκτέλεση καθημερινών και εύκολων ασκήσεων στην κύηση.

Επιπλέον με τα συμπτώματα ίσως και ο χώρος που θα θέλατε να γεννήσετε το μωρό σας να μην έχει πλήρως προσδιοριστεί από εσάς και τον σύντροφό σας. Κάντε μια έρευνα σχετικά με τους διαθέσιμους χώρους μαιεύσεων της περιοχής σας, το κόστος τους και τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε για την εισαγωγή σας. Ζητείστε από το γιατρό ή την μαία σας να σας δώσουν την δυνατότητα ξενάγησης στον εκάστοτε χώρο της επιλογής σας έτσι ώστε το περιβάλλον να σας είναι οικείο στην διάρκεια του τοκετού σας.

Επίσης,στην εβδομάδα αυτή η ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα μητρότητας(άδεια εγκυμοσύνης,τοκετού,λοχείας, θηλασμού )μάλλον θα σας απασχολήσει.

Posted in: 32η εβδομαδα εγκυμοσυνης

[maxbutton id=”4″]

Πληροφορίες για τον Αρθρογράφο Γεωργία Λεζέ

Ανεξάρτητη Μαία-Ιδρυτής all4baby Διεύθυνση:Κορινθίας 2,Αμπελόκηποι Τηλ:2107485743, 6978837806

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

1 comment

  • βικυ | 08/09/2013 στις 05:42 | Απάντηση

    kalimera sas..eimai sthn 32h bdomada kyhshs kai eimai apo 8essalonikh…swn mporesa na vrw na parakoloy9isw ma8imata anwdynoy toketoy..me exoyn enimerwsei pws apo toy xronoy 8a ginei ayto…ti mporo na kanw??estw kai apo mesw internet pisteyw tha me boithoyse psixologika apo to ka8olou?eyxaristw poly…
    perimenw apantisi
    thl:6972806527 biktwria kai 2310752870 to sta8ero mou!!

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεθυνσή του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.

ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΥΟΣ Η ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Παρακολουθήστε ΔΩΡΕΑΝ την εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα και τον πρώτο χρόνο του μωρού σας με το ημερολόγιο του all4baby!

Τα στοιχεία σας θα παραμείνουν απόρρητα.