όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 21 January 2018

image

Πόσες φορές πρέπει να αντλείτε γάλα όταν εργάζεστε;

Εάν ανήκετε στις εργαζόμενες μητέρες που αναρωτιούνται για το πως θα τα καταφέρουν στον θηλασμό και την εργασία ταυτόχρονα, ο αριθμός των αντλήσεων σας θα σας έχει ήδη προβληματίσει.

ΔΕΝ υπάρχει κάποιος ακριβής αριθμός αντλήσεων που θεωρείτε επαρκής για να έχετε ένα ικανοποιητικό στοκ γάλακτος στο σπίτι για το μωρό σας.
Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους:

1) Η ποσότητα του γάλακτος που προσλαμβάνει ένα μωρό καθημερινά είναι σχετική και κυμαίνεται μετά τις πρώτες εβδομάδες, ξεκινώντας από 500 ml έως 1500 ml για ένα μωρό.

2) Η δυνατότητα αποθήκευσης γάλακτος στους μαστούς των θηλάζουσων μητέρων διαφέρει, με κάποιες γυναίκες να μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες και άρα να χρειάζονται λιγότερο αριθμό αντλήσεων την ημέρα και κάποιες γυναίκες να χρειάζονται περισσότερες αντλήσεις γιατί η δυνατότητα αποθήκευσής του είναι μειωμένη.

Πολλές μητέρες με μία ή δύο αντλήσεις την ημέρα μπορούν με άνεση να αντλήσουν την ποσότητα γάλακτος που θα προσλάβει το μωρό τους για 3 ή και 4 γεύματα ενώ άλλες θα χρειαστούν έως και 6 αντλήσεις για 1 με 2 γεύματα. Μην πτοείστε!

Άρα gold standard δεν υπάρχει και έτσι πρέπει να τονιστεί η ανάγκη εξατομικευμένων λύσεων.

Μια καλή πρακτική θα μπορούσε να είναι η αντικατάσταση των γευμάτων του μωρού σας με άντληση εάν και εφόσον είστε στην εργασία σας. Το σώμα σας συνήθως ανταποκρίνεται αρκετά καλά. Σε περίπτωση που δεν έχετε αυτή την δυνατότητα στο χώρο εργασίας σας τότε το πρόγραμμά σας μπορεί να προσαρμοστεί με αντλήσεις στο σπίτι μεταξύ των γευμάτων του μωρού σας . Διαβάστε εδώ για τις οδηγίες άντληση γάλακτος και τον κατάλληλο χρόνο άντλησης.

Ο ενεργός πειραματισμός και η φροντίδα και συμβουλευτική από έμπειρο σύμβουλο θηλασμού θα μπορέσει να δώσει την δική σας χρυσή λύση για την συνέχιση του θηλασμού.

Συνήθως στο ραντεβού σας θα μπορέσετε να εξετάσετε την δυνατότητα αποθήκευσης γάλακτος του δικού σας στήθους, και την ανάγκη επανάληψης αντλήσεων σε κάποιους ορισμένους χρόνους σύμφωνα με το πρόγραμμα απουσίας σας για εργασία.

Ζητήστε βοήθεια στο θηλασμό από την μαία -σύμβουλο θηλασμού του Αll4baby και λύστε και εσείς τις απορίες και τα ερωτήματά σας σχετικά με την επιστροφή στην εργασία.

 

 

Πηγή:

The International Institute of Human Lactation Inc.. 2010. BE04: Breastfeeding Initiation and the First Week.

Riordan, Wambach, J., K., 2009. Breastfeeding And Human Lactation (Riordan, Breastfeeding and Human Lactation). 4th ed. US. 

 

Πληροφορίες για τον Αρθρογράφο Γεωργία Λεζέ

Ανεξάρτητη Μαία IBLC -Ιδρυτής all4baby Διεύθυνση:Κορινθίας 2,Αμπελόκηποι Τηλ:2107485743, 6978837806

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεθυνσή του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.