όλα για την μέλλουσα μητέρα!

Sunday 21 January 2018

πόνος στο στήθος_resize

Πόνος στο στήθος στον θηλασμό

Εισαγωγή

Ο πόνος στο στήθος είναι πολύ κοινά εμφανιζόμενη ενόχληση που προβληματίζει τόσο τις πρώτες ημέρες αλλά και αργότερα τον θηλασμό. Αναζητήστε την λύση για το δικό σας πρόβλημα και αντιμετωπίστε το άμεσα.

[maxbutton id=”1″]

 

Πόνος στην θηλή

Ο συχνότερες λόγος εμφάνισης πόνου στο στήθος τις πρώτες ημέρες είναι ο πόνος των θηλών που συνήθως προέρχεται από την εφαρμογή του θηλασμού και θεωρείται φυσιολογικό επακόλουθο για τις πρώτες ημέρες , μέχρι το σώμα σας να διαμορφώσει την θηλή και την επιδερμίδα της περιοχής κατάλληλα και το μωρό σας να μάθει να θηλάζει καλύτερα.  Τον πόνο αυτό μπορείτε να τον μειώσετε αισθητά αλλά και να τον προλάβετε πριν εκδηλωθεί εντονότερα εφαρμόζοντας καλύτερη πρόσφυση του στόματος του μωρού σας στο στήθος, αερίζοντας  τις θηλές σας , εφαρμόζοντας κρέμα για θηλές κ.λ.π. Διαβάστε περισσότερα γιατί τον πόνο των θηλών τις πρώτες ημέρες και πως να το αντιμετωπίσετε εδώ.

Ο πόνος των θηλών ωστόσο όταν επιδεινώνεται ή εμφανιστεί  και πάλι μετά από μια περίοδο ηρεμίας  μπορεί να οφείλεται στις παρακάτω αιτιολογίες όπως μύκητες – καντιντίαση θηλών, έκζεμα στο στήθος ή την θηλή, σπυράκι από γάλα  από  ή ακόμη και έρπη  στο στήθος. Σε αυτή την να περίπτωση ζητείτε άμεσα βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού. Με την κατάλληλη συμβουλευτική, αγωγή όταν χρειάζεται και προληπτικά μέτρα σύντομα θα ανακουφιστείτε.

 

Πόνος στο στήθος

Όταν ο πόνος εμφανίζεται στην μάζα του μαστού και όχι στην θηλή τότε η συνηθέστερη αιτία μπορεί να είναι η υπερφόρτωση του στήθους ή η στάση γάλακτος ή ακόμη και οι  βουλωμένοι γαλακτοφόροι πόροι που συχνά προκαλούν ενόχληση σε κάποιο σημείο πάνω στο μαστό. Η ικανοποιητική άντληση του συσσωρευμένου γάλακτος αποτελούν και την άμεση λύση του προβλήματος, που σε συνεργασία με τους εντατικότερους θηλασμούς ή αντλήσεις θα απομακρύνουν το πρόβλημα.

Άλλες αιτίες που μπορεί να επιφέρουν ενόχληση στο στήθος είναι η μαστίτιδα, η οποία αποτελεί και την λιγότερο συχνά εμφανιζόμενη αιτία καθώς πρόκειται για φλεγμονή συχνά προερχόμενη από στάση γάλακτος στο μαστό και μη ικανοποιητικές αντλήσεις ή θηλασμούς. Ζητείστε άμεσα την βοήθεια εδικού συμβούλου θηλασμού εάν παρατηρείστε πως εμφανίζεται κάποια από τα συμπτώματα της μαστίτιδας όπως αίσθημα ρίγους, κόπωση-καταβολή, ημικρανία, πυρετό >38οC , ερυθρή περιοχή στο στήθος κ.λ.π.

[maxbutton id=”7″]

 

Πληροφορίες για τον Αρθρογράφο Γεωργία Λεζέ

Ανεξάρτητη Μαία IBLC -Ιδρυτής all4baby Διεύθυνση:Κορινθίας 2,Αμπελόκηποι Τηλ:2107485743, 6978837806

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

all4baby center

Κορινθίας 2 & Κιφησίας, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-7485743, 697-8837806

Άμεση επικοινωνία

Leave a comment

Send comment »

All4baby Center & All4baby@Home

Πρότυπο Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας

Η Διεθυνσή του Γραφείου μας

Κορινθίας 2, Αμπελόκηποι, ΤΚ 11526, Αθήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνα Γραφείου: 210-7485743, 697-8837806

Powered by WordPress. Crossover Theme by AWESEM.